Κυριακή

Αυγούστου 27: Ανάμνηση της βάπτισης του Αιθίοπα από τον άγιο ΦίλιπποΓια το γεγονός αυτό βλέπε στο βιβλίο των Πράξεων στο όγδοο κεφάλαιο και στους στίχους 8 έως και 12.

Ο Αιθίοπας αξιωματούχος, πού αναφέρεται στις πράξεις των αποστόλων και ζήλο είχε και αγάπη και θέληση να μάθει για τις Γραφές και διάβαζε το βιβλίο του Ησαΐα για να μάθει περί Μεσσία. Πριν όμως ανέβει στο άρμα ο απόστολος Φίλιππος να του ερμηνεύσει τις Γραφές, δεν κατάλαβε το νόημα τους. Στην Εκκλησία εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους του αγίου Πνεύματος για να κατανοήσουμε τις Γραφές. Η Γραφή είναι ο λόγος για τον Λόγο του Θεού, τον εσαρκωμένο Υιό Του.Η Γραφή γράφτηκε κατά το γράμμα από ανθρώπους, κατά το πνεύμα δόθηκε από το Άγιο Πνεύμα στον κόσμο. Κάποτε, ένας σύγχρονος πατέρας είπε: Αν χανόταν όλα τα βιβλία της Γραφής θα έφτανε μόνο ένας θεωμένος άνθρωπος και το Άγιο Πνεύμα, για να γραφεί εξ αρχής, από την Γένεση ως την Αποκάλυψη. Κάθε φορά λοιπόν πού την διαβάζουμε, ανατρέχουμε στην ερμηνεία των πατέρων.Όποιος είναι ικανός να την γράψει, είναι αρμόδιος να την ερμηνεύσει.Γράφτηκε από Πνεύμα Άγιο και ερμηνεύεται από Πνεύμα Άγιο.
Μερικοί έρχονται στην εκκλησία γεμάτοι από το θέλημα τους για να κάνουν διαγγέλματα των ιδεών τους. Και αν τολμήσεις να τους πείς κάτι για την διδασκαλία της Εκκλησίας, όχι μόνον θυμώνουν, αλλά και διεστρεβλώνουν τα λόγια σου προς τα έξω. Ας μάθουν λοιπόν, πώς δεν έχουμε οι περισσότεροι  τις αξιώσεις διδασκάλου, γιατί  τουλάχιστον  διακηρύττουμε με θλίψη, αλλά και συνείδηση, πώς είμεθα  αγράμματοι και δεν μιλούμε όλοι την γλώσσα του αγίου Πνεύματος, απλώς εμπιστεύομαστε την ερμηνεία αυτών πού το γνώρισαν!Γι αυτό ας μην νομίζει κανείς πώς έχει να πάρει κάτι δικό μας .Και φεύγοντας ας μην έχει την εντύπωση πώς βρήκε  ανθρώπους, πού θέλουν να επιβάλονται στους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου