Παρασκευή

Ιανουαρίου 12: Ηλία οσίου θαυματουργού

Αυτός ο όσιος πατέρας με σκληρή και έντονη άσκηση, ταπείνωση της ψυχής και του σώματος και προσευχές αξιώθηκε το χάρισμα της θαυματουργίας και πολλούς ωφέλησε με αυτό. 

Στον όσιο Ηλία αποδίδεται το περίφημο "«Eγώ τρία πράγματα φοβούμαι. Όταν μέλλη η ψυχή μου εξελθείν από του σώματος. Και όταν μέλλω τω Θεώ απαντήσαι. Και όταν μέλλη η απόφασις εξελθείν κατ’ εμού»."

Οι άγιοι έζησαν με εμπιστοσύνη παιδική στην κρίση του Θεού και η μοναδική τους έγνοια ήταν το πώς θα είναι ευάρεστοι σε Αυτόν και πώς να μην χωριστούν ποτέ από την θέα του προσώπου του. Η μνήμη του θανάτου και της κρίσεως τους έκανε συνετούς και χωρίς να τους τραυματίζει ψυχικά, τους ωρίμαζε πνευματικά και τους καθιστούσε πνευματικά έτοιμους για αυτή την τελευταία και μοναδική απολογία και Κρίση. Οφείλουμε λοιπόν να θέσουμε αυτή την Αλήθεια ενώπιον μας δια παντός. Η μνήμη και ο φόβος του Θεού εξαλείφουν κάθε διάθεση για αμαρτία και μας ποιούν ελεήμονες, σπλαχνικούς, χαρμολυπικούς και προσεκτικούς σε κάθε στιγμή του βίου μας. Είναι μεγάλο ευεργέτημα το οποίο ετοίμασε ο Θεός γι αυτούς οι οποίοι Τον ποθούν ειλικρινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου